poniedziałek, 31 października 2011

Le petit déjeuner 9 - skorupki na gorąco


Zaczynam pisać od śniadania do śniadania... Trochę mnie to martwi, dlatego w tym tygodniu postaram się dodać kilka nowych przepisów, na których wstawienie nie miałam czasu. Trochę też dobija mnie ta jesień - nawet jeśli zrobię coś dobrego, to przecież jest szaro, brzydko i ciemno, co skutkuje beznadziejnymi zdjęciami...
Dlatego na poprawę nastroju polecam skorupki na gorąco. Czyli co zrobić, gdy mamy duuuużo czasu na przygotowanie śniadania ;)

  • przesłynne foremnki Vafini
  • 5 jajek
  • kilka plastrów szynki
  • pół puszki groszku
  • pół puszki kukurydzy
  • garść startego sera
  • 2 kiszone ogórki
  • majonez, jogurt, przyprawy
  • bułka tarta
Jajka gotujemy na twardo. Szynkę, ogórki i jajka kroimy w kostki. Dodajemy groszek, kukurydzę i starty ser. Całość łączymy z majonezem, jogurtem i przyprawiamy. W ten sposób otrzymaliśmy najbardziej klasyczną sałatkę :) Pakujemy ją do foremek vafini, górę obtaczamy w bułce tartej i wkładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dobre na gorąco, na zimno (bez podsmażania) będą ciekawą formą podania sałatki na imprezie :)

Polecam gorąco!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...