środa, 24 czerwca 2015

Grillowane szparagi, młode ziemniaki, rukola.

Ta sałatka jest idealna zarówno jako dodatek, jak też danie samo w sobie. Dodaj tylko odrobinę sera feta i smaczny posiłek gotowy.

  • pęczek zielonych szparagów
  • paczka rukoli
  • pół kilograma drobnych, młodych ziemniaków
  • zielone oliwki
  • suszone pomidory
  • ser feta (opcjonalnie)

Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Szparagi najpierw zblanszuj, a potem grilluj. Rukolę wymieszaj z ulubionymi przyprawami i oliwą. Oliwki przekrój na połówki, pomidory pokrój w paseczki. Ugotowane ziemniaki przekrój na ćwiartki. Wymieszaj z rukolą, oliwkami i pomidorami. Grillowane szparagi pokrój na mniejsze części.

Dodaj ser feta lub podawaj z pysznym kawałkiem mięsa.

Smacznego :)

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...